Examene

Lista de examene sustinute la Alianta Franceza

Examene la Alianta Franceza

 

Calendar 2024

Diplome DELF/DALF  

Sesiuni / Inscrieri

DELF / DALF
Adulţi şi Elevi 17-18 februarie  inscrieri 08 ianuarie- 08 februarie

DELF/DALF

Adulti  13 -14 aprilie inscrieri 11 martie -04 aprilie


DELF
Elevi 18 – 19 mai     inscrieri  11 martie – 10 mai

DELF/DALF
Adulţi  08 – 09 iunie   inscrieri  22 aprilie – 28 mai

DELF / DALF
Adulţi şi Elevi  16 – 17 noiembrie   inscrieri 01 octombrie – 06 noiembrie

Tarife 2024
Diplome

  Tarif Adulţi/Studenti(RON)                        Tarif Elevi(RON)
DELF A1                    300 lei                             240 lei

DELF A2                    400 lei                             320 lei

DELF B1                     500 lei                             400 lei

DELF B2                     550 lei                            440 lei

DALF C1                     700 lei                            



REGULAMENT
DE DESFĂŞURARE A EXAMENELOR DELF-DALF

1. MODALITĂŢI DE ÎNSCRIERE

                                            

1.1 Înscrierea se poate efectua la sediul Aliantei Franceze Constanta, la distanţă (pe mail afconstanta@yahoo.fr).

1.2 Înscrierea constă în completarea formularului de înscriere  şi ataşarea unei copii a cărţii de identitates au, pentru candidaţii sub 14 ani, a certificatului de naştere.

1.3 Înscrierea devine efectivă după efectuarea plăţii,în numerar, la sediul Aliantei Franceze Constanta, sau virament bancar. În acest ultim caz, vă rugăm să solicitaţi coordonatele bancare ale aliantei prin mail la adresa: afconstanta@yahoo.fr

1.4 După înscriere, fiecare candidat primeşte documentul de convocare la examen în care sunt prezentate informaţiile şi recomandările legate de buna desfăşurare a examenelor.

Prin achitarea taxei de examen şi prin semnarea pentru primirea convocării, candidatul declară că a citit cu atenţie documentul, că a luat la cunoştinţă informaţiile prezentate în el şi că acceptă termenii şi condiţiile participării la examen.

1.5 După finalizarea înscrierii, cererile de transfer într-un alt centru sau sesiune nu sunt admise.
În cazul neprezentării la examen, candidatul va fi considerat absent şi nu i se va rambursa suma achitată.
Excepţie: prezentarea unui certificat medical în celmult 3 zile de la sesiunea de examen. În acest caz, suma achitată va fi folosită numai pentru următoarea sesiune (cu achitarea unei diferenţe dacă intervin modificări tarifare faţă de sesiunea precedentă).

2. CONDIŢII SPECIALE DE EXAMINARE

Candidaţii cu nevoi speciale sunt rugaţi să semnaleze acest lucru în momentul înscrierii pentru ca Centrul de Examen să poată face demersurile necesare, în măsura posibilului. Prezentarea unui certificat medical recent este obligatorie.

3. REPARTIZAREA CANDIDAŢILOR

După încheierea înscrierilor, programul informatic dedicat generează repartizarea pe săli (proba scrisă) şi programarea candidaţilor pe jurii la proba orală în ordine alfabetică. Aşezarea în bănci pentru proba scrisă se face tot în ordine alfabetică.

4. ACCESUL ÎN SĂLI

Accesul în sala de examen :
4.1 se face numai pe baza unui act valid de identitate cu fotografie : carte de identitate, paşaport. Cei cu vârsta de sub 14 ani vor prezenta carnetul de elev vizat pe anul şcolar în curs.
4.2 se face pe baza listelor afişate în ziua examenului în Centrul de Examen. Aceste liste pot fi consultate în prealabil pe site-ul IFB.
4.3 nu este permis după începerea examenului pentru a nu deranja ceilalti candidaţi, a căror primă probă este cea de ascultare a unui document audio.

5. ÎN TIMPUL EXAMINĂRII

Vă rugăm să semnalaţi orice problemă sau întrebare supraveghetorului, examinatorului sau responsabilului Centrului în timpul derulării examenului sau imediat după încheierea lui. La sfârşitul examenului, scris şi oral, veţi semna un proces verbal validând astfel buna desfăşurare a probelor. Orice sesizare formulată ulterior nu va fi luată în considerare.

Pentru o bună desfăşurare a examenelor, vă rugăm insistent :
a) să citiţi cu atenţie informaţiile şi recomandările din documentul de convocare ;
b) să păstraţi liniştea atât în săli cât şi pe holuri, pentru a asigura un climat favorabil examinării. Părinţii sunt rugaţi să aştepte în exteriorul clădirii.

6. PROBE EVALUATE

6.3 În cadrul examenelor DELF-DALF sunt evaluate patru competenţe :

ascultarea documentelor audio înţelegerea textelor scrise
exprimarea în scris exprimarea şi interacţiunea orală

Fiecare competenţă este notată pe 25 de puncte. Pentru a reuşi examenul, candidatul trebuie să obţină minim 50 de puncte din 100 şi minim 5 puncte/competenţă.

6.4 Proba scrisă este compusă din3 părţi distincte, fără pauză între ele :
ascultarea documentelor audio înţelegerea textelor scrise
exprimarea înscris

6.5 Probaorală este a patra parte a examenului.

6.6 Cele patru părţi sunt indisociabile, neputând fi evaluate separat sau în sesiuni diferite, pentru obţinerea diplomei.

7. EVALUARE

7.1 Examenele DELF-DALF sunt concepute de către Centrul Internaţional de Studii Pedagogice-Paris, iar diplomele sunt eliberate de către Ministerul francez al Educaţiei Naţionale.

7.2 Centrul Internaţional de Studii Pedagogice, conceptorul diplomelor şi organizatorul extern, asigură prin Juriul Naţional menţinerea standardelor de calitate şi respectarea criteriilor de evaluare şi a metodologiei prescrise.
7.3 Corectarea lucrărilor scrise precum şi evaluarea probei orale este asigurată de către doi profesori evaluatori acredidaţi de către Centrul Internaţional de Studii Pedagogice şi se face pe baza unui barem şi a unei metodologii precise şi riguroase. Pentru DELF Prim, evaluarea probei
orale se face în prezenţa unui singur evaluator pentru ca aceşti tineri candidaţi să nu fie intimidaţi.

8. REZULTATE

8.1 Rezultatele sunt validate de către Juriul Naţional care este suveran în deciziile pe care le ia, fără posibilitatea contestării ulterioare.
8.2 Listele candidaţilor care au reuşit vor fi comunicate pe site-ul Aliantei Franceze Constanta la data precizată în convocare,după întrunirea Juriului Naţional.
8.3 Din motive de confidenţialitate, rezultatele nu sunt comunicate telefonic.
8.4 Atestatele de reuşită sunt disponibile din momentul anunţării rezultatelor și pot fi ridicate de la Serviciul de Înscrieri. Diplomele sunt eliberate după aproximativ 4 luni de la sesiunea de examen .
8.5 Atât atestatele cât şi diplomele se eliberează numai în baza documentului de identitate al candidatului.

DELF/DALF

Diplomele DELF şi DALF sunt eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa şi sunt recunoscute la nivel naţional şi internaţional. Certifică nivelul de competenţe, practică şi stăpânire a limbii franceze pe şase unităţi diferite.
Înainte de sesiunile de examen DELF/DALF, Alianţa Franceză Constanţa organizează simulări de pregătire pentru susţinerea examenelor DELF/DALF în module de 10, 20, 30 sau 40 de ore, în funcţie de opţiunea candidaţilor.

Rezumatul specificaţiilor conform Cadrului European Comun de Referinţă:

Nivel A1 (Nivel mediu 1)
Este capabil să înţeleagă şi să utilizeze expresii familiare şi cotidiene cât şi enunţuri foarte simple care vizează satisfacerea nevoilor curente. Se poate prezenta sau poate prezenta pe cineva şi pune unei persoane întrebări ce o vizează de exemplu, unde locuieşte, relaţiile sale, ce anume îi aparţine, etc şi poate răspunde aceluiaşi tip de întrebări. Poate comunica de manieră simplă dacă interlocutorul vorbeşte încet şi distinctiv şi se arată cooperativ.

Nivel A2 (Nivel mediu 2)
Este capabil să înţeleagă fraze izolate şi expresii frecvent utilizate în legătură cu domenii imediate de prioritate (de exemplu, informaţii personale şi familiale simple, cumpărături, habitat, serviciu). Poate comunica în timpul sarcinilor simple şi obişnuite nesolicitând decât un schimb de informaţii simplu şi direct axat pe subiecte familiare şi obişnuite. Poate descrie cu mijloace simple formarea sa, mediul înconjurător şi poate evoca subiecte care corespund nevoilor sale imediate.

Nivel B1 (Nivel avansaţi 1)
Este capabil să înţeleagă punctele esenţiale atunci când un limbaj clar şi standard este utilizat şi când este vorba despre lucruri familiare în cadrul serviciului, la şcoală, în timpul liber, etc. Poate să se descurce în majoritatea situaţiilor întâlnite în călătorie sau într-o regiune une limba ţintă este vorbită. Poate produce un discurs simplu şi coerent bazat pe subiecte familiare şi în domenii de interes. Poate povesti un eveniment, o experienţă sau un vis, să descrie o speranţă sau un scop şi să expună pe scurt motive sau explicaţii pentru un proiect sau o idee.

Nivel B2 (Nivel avansaţi 2 / independenţi)
Este capabil să înţeleagă conţinutul esenţial al subiectelor concrete sau abstracte într-un text complex, incluzând o discuţie tehnică în specialitatea sa. Poate comunica cu un grad de spontaneitate şi uşurinţă într-o conversaţie cu un vorbitor nativ ce nu comportă tensiuni nici pentru unul nici pentru celălalt. Se poate exprima în mod clar şi detaliat asupra unei game largi de subiecte, poate emite o părere asupra un subiect de actualitate şi poate expune avantajele şi inconvenientele diferitelor posibilităţi.

Nivel C1 (Autonomi / Specializaţi pe un domeniu)
Este capabil să înţeleagă o gamă largă de texte lungi şi solicitante, cât şi să reţină semnificaţiile implicite. Se poate exprima spontan şi curent fără a-şi căuta cuvintele în mod aparent. Poate utiliza limba într-o manieră eficace şi suplă în viaţa socială, profesională sau academică. Se poate exprima asupra unor subiecte complexe de manieră clară şi bine structurată şi poate manifesta controlul asupra mijloacelor de organizare, de articulare şi de coeziune a discursului.

CCIP

Cursuri specifice organizate sub patronajul Camerei de Comerţ şi Industrie din Paris

Un prim nivel, Diplomele de Franceză Profesională constituie o cale de acces - dar nu obligatorie - către cele două filiere: limba franceză pentru afaceri şi limba franceză profesională.
Cinci diplome de limba franceză profesională evaluează aptitudinea candidaţilor de a fi operaţionali în context profesional specific corespunzând unuia sau altuia dintre sectoarele abordate.
Trei diplome de limba franceză pentru afaceri evaluează aptitudinea candidaţilor de a fi operaţionali în întreprinderea care comunică în limba franceză cu partenerii săi.

Diplomele de Franceză Profesională - DFP
Aceste diplome atestă o competenţă de bază în limba franceză permiţând candidatului să înţeleagă şi să se exprime în situaţiile cele mai curente şi cele mai obişnuite ale vieţii sociale şi profesionale.
Niveluri: A2 şi B1.

Diploma de Limba Franceză pentru secretariat - DFS
Atestă o competenţă funcţională în limba franceză, limitată la situaţii determinate ale profesiilor de secretariat.

Diploma de Franceză Medicală - DFM
(nivel intermediar ridicat / avansat) atestă capabilitatea candidatului de a utiliza eficient vocabularul medical al limbii franceze în principalele situaţii profesionale.

Diploma de Limba Franceză în domeniul juridic - DFJ
Atestă aptitudinea candidatului de a folosi limba franceză în situaţii profesionale legate de domeniul juridic.

Diploma de Limba Franceză pentru turism şi domeniu hotelier - DFTH
Atestă o competenţă de comunicare în limba franceză, limitată la situaţii specifice profesiilor din domeniul turismului şi hotelier. Oferă posibilitatea de a susţine "Opţiunea Ghid".

Opţiunea Ghid - DFTH
Se adresează tuturor candidaţilor care au obţinut deja DFP pentru Turism şi Domeniul Hotelier, şi doresc să valideze aptitudinile de comunicare în limba franceză ca ghid turistic.

Diploma de Franceza Afacerilor Gradul I - DFA1
(nivel intermediar ridicat / avansat) atestă capabilitatea candidatului de a utiliza eficient limba franceză în principalele situaţii profesionale de comunicare, unde utilizarea limbii franceze este previzibilă.

Diploma de Franceza Afacerilor Gradul II - DFA2
(Nivel avansat/superior) atestă capabilitatea candidatului se a comunica în limba franceză cu uşurinţă în majoritatea situaţiilor vieţii sociale şi profesionale şi de a face dovada autonomiei în domeniul de lucru.

Diploma Aprofundată de Franceza Afacerilor - DAFA
(nivel superior) permite constatarea unei competenţe de specialist în aptitudinea de a finaliza un studiu aprofundat asupra unui subiect economic sau al unui subiect de didactică a limbii franceze pentru afaceri şi profesionale. Urmare a convenţiei semnate între Camera de Comerţ şi Industrie din Paris şi Universitatea din Paris - Sorbona (Paris IV), deţinătorii unei Diplome Aprofundate de Franceza Afacerilor se pot înscrie pentru obţinerea unei dipome de licenţă în FLE sau Ştiinţele limbajului la această universitate, sub rezerva:

- îndeplinirii condiţiilor de înscriere;
- obţinerii acordului unui profesor pentru alegerea unui subiect de dizertaţie.

TEF/TEFAQ

Testul de Evaluare a Limbii Franceze (conform Cadrului European Comun de Referinţă)

Fiabil pe toate planurile, TEF-ul, primul test de limbă franceză pe piaţa educativă, permite obţinerea, în intervaluri foarte scurte, a unei "fotografii" a nivelului propriu în franceza generală.

Evaluează competenţele de înţelegere şi de exprimare în limba franceză. Dă o apreciere cantitativă şi calitativă a nivelului lingvistic al candidaţilor.
Oferă o analiză detaliată şi individualizată a rezultatelor.

Instrument de referinţă, TEF-ul este adaptat nevoilor:
* Candidaţilor
- validare academică a nivelului lor de limbă franceză - proiect personal de mobilitate: studii în Franţa, emigrarea în ţări francofone
- motivare personală
* Întreprinderilor
- proceduri de recrutare
- mobilitate, promovarea salariaţilor
* Centrelor academice:
- intrument de poziţionare, diagnostic
- validarea unui curs de limbă franceză
- selecţia pe criterii lingvistice

TEF-ul, validat de experţi recunoscuţi, constituie o referinţă fondată pe priceperea Camerei de Comerţ şi de Industrie din Paris în materie educativă şi certificativă. Atestarea rezultatelor înmânată fiecărui candidat prezintă punctajul obţinut cât şi comentarii individualizate pentru fiecare probă. Ea situează candidatul pe o grilă indexată penivelurile CECR.
Pentru orice informaţie în legătură cu înscrierile, datele sesiunilor şi tarifele, candidaţii contactează direct Centrele agreate TEF (Alianţa Franceză din Constanţa).
Nu este nevoie de nicio diplomă pentru prezentarea la TEF.

Testul de Evaluare a Limbii Franceze adaptat pentru Quebec TEFaQ poate fi utilizat în cazul în care se doreşte emigrarea în Quebec. Este recunoscut de Ministerul Imigraţiei şi al Comunităţilor culturale din Quebec în cadrul unei cereri oficiale de emigrare. De asemenea, poate constitui un element de formare lingvistică a resurselor umane în cadrul întreprinderilor.

Cursuri de limba franceză pentru Quebec
Alianţa Franceză Constanţa şi statul Quebec, parteneri ce împărtăşesc interese comune
- Încurajarea utilizării francezei peste tot
- Îmbogăţirea "familiei" francofone în America de Nord
În acest sens, Alianţa Franceză este abilitată să organizeze teste standardizate în limba franceză adaptate Quebecului: TEFaQ.
Toate costurile de cursuri până la concurenţa sumei de 1500 dolari canadieni vor fi rambursate la sosire pe teritoriul statului Quebec. Este suficientă prezentarea facturii eliberată de Alianţa Franceză. Suma este valabilă pentru fiecare din membrii familiei. Aceste sume reprezintă contravaloarea orelor efectuate după trecerea interviului şi începerea procesării dosarului.




 

Calendar 2024

Diplome DELF/DALF  

Sesiuni / Inscrieri

DELF / DALF
Adulţi şi Elevi 17-18 februarie  inscrieri 08 ianuarie- 08 februarie

DELF/DALF

Adulti  13 -14 aprilie inscrieri 11 martie -04 aprilie


DELF
Elevi 18 – 19 mai     inscrieri  11 martie – 10 mai

DELF/DALF
Adulţi  08 – 09 iunie   inscrieri  22 aprilie – 28 mai

DELF / DALF
Adulţi şi Elevi  16 – 17 noiembrie   inscrieri 01 octombrie – 06 noiembrie

Tarife 2024
Diplome

  Tarif Adulţi/Studenti(RON)                        Tarif Elevi(RON)
DELF A1                    300 lei                             240 lei

DELF A2                    400 lei                             320 lei

DELF B1                     500 lei                             400 lei

DELF B2                     550 lei                            440 lei

DALF C1                     700 lei                            



REGULAMENT
DE DESFĂŞURARE A EXAMENELOR DELF-DALF

1. MODALITĂŢI DE ÎNSCRIERE

                                            

1.1 Înscrierea se poate efectua la sediul Aliantei Franceze Constanta, la distanţă (pe mail afconstanta@yahoo.fr).

1.2 Înscrierea constă în completarea formularului de înscriere  şi ataşarea unei copii a cărţii de identitates au, pentru candidaţii sub 14 ani, a certificatului de naştere.

1.3 Înscrierea devine efectivă după efectuarea plăţii,în numerar, la sediul Aliantei Franceze Constanta, sau virament bancar. În acest ultim caz, vă rugăm să solicitaţi coordonatele bancare ale aliantei prin mail la adresa: afconstanta@yahoo.fr

1.4 După înscriere, fiecare candidat primeşte documentul de convocare la examen în care sunt prezentate informaţiile şi recomandările legate de buna desfăşurare a examenelor.

Prin achitarea taxei de examen şi prin semnarea pentru primirea convocării, candidatul declară că a citit cu atenţie documentul, că a luat la cunoştinţă informaţiile prezentate în el şi că acceptă termenii şi condiţiile participării la examen.

1.5 După finalizarea înscrierii, cererile de transfer într-un alt centru sau sesiune nu sunt admise.
În cazul neprezentării la examen, candidatul va fi considerat absent şi nu i se va rambursa suma achitată.
Excepţie: prezentarea unui certificat medical în celmult 3 zile de la sesiunea de examen. În acest caz, suma achitată va fi folosită numai pentru următoarea sesiune (cu achitarea unei diferenţe dacă intervin modificări tarifare faţă de sesiunea precedentă).

2. CONDIŢII SPECIALE DE EXAMINARE

Candidaţii cu nevoi speciale sunt rugaţi să semnaleze acest lucru în momentul înscrierii pentru ca Centrul de Examen să poată face demersurile necesare, în măsura posibilului. Prezentarea unui certificat medical recent este obligatorie.

3. REPARTIZAREA CANDIDAŢILOR

După încheierea înscrierilor, programul informatic dedicat generează repartizarea pe săli (proba scrisă) şi programarea candidaţilor pe jurii la proba orală în ordine alfabetică. Aşezarea în bănci pentru proba scrisă se face tot în ordine alfabetică.

4. ACCESUL ÎN SĂLI

Accesul în sala de examen :
4.1 se face numai pe baza unui act valid de identitate cu fotografie : carte de identitate, paşaport. Cei cu vârsta de sub 14 ani vor prezenta carnetul de elev vizat pe anul şcolar în curs.
4.2 se face pe baza listelor afişate în ziua examenului în Centrul de Examen. Aceste liste pot fi consultate în prealabil pe site-ul IFB.
4.3 nu este permis după începerea examenului pentru a nu deranja ceilalti candidaţi, a căror primă probă este cea de ascultare a unui document audio.

5. ÎN TIMPUL EXAMINĂRII

Vă rugăm să semnalaţi orice problemă sau întrebare supraveghetorului, examinatorului sau responsabilului Centrului în timpul derulării examenului sau imediat după încheierea lui. La sfârşitul examenului, scris şi oral, veţi semna un proces verbal validând astfel buna desfăşurare a probelor. Orice sesizare formulată ulterior nu va fi luată în considerare.

Pentru o bună desfăşurare a examenelor, vă rugăm insistent :
a) să citiţi cu atenţie informaţiile şi recomandările din documentul de convocare ;
b) să păstraţi liniştea atât în săli cât şi pe holuri, pentru a asigura un climat favorabil examinării. Părinţii sunt rugaţi să aştepte în exteriorul clădirii.

6. PROBE EVALUATE

6.3 În cadrul examenelor DELF-DALF sunt evaluate patru competenţe :

ascultarea documentelor audio înţelegerea textelor scrise
exprimarea în scris exprimarea şi interacţiunea orală

Fiecare competenţă este notată pe 25 de puncte. Pentru a reuşi examenul, candidatul trebuie să obţină minim 50 de puncte din 100 şi minim 5 puncte/competenţă.

6.4 Proba scrisă este compusă din3 părţi distincte, fără pauză între ele :
ascultarea documentelor audio înţelegerea textelor scrise
exprimarea înscris

6.5 Probaorală este a patra parte a examenului.

6.6 Cele patru părţi sunt indisociabile, neputând fi evaluate separat sau în sesiuni diferite, pentru obţinerea diplomei.

7. EVALUARE

7.1 Examenele DELF-DALF sunt concepute de către Centrul Internaţional de Studii Pedagogice-Paris, iar diplomele sunt eliberate de către Ministerul francez al Educaţiei Naţionale.

7.2 Centrul Internaţional de Studii Pedagogice, conceptorul diplomelor şi organizatorul extern, asigură prin Juriul Naţional menţinerea standardelor de calitate şi respectarea criteriilor de evaluare şi a metodologiei prescrise.
7.3 Corectarea lucrărilor scrise precum şi evaluarea probei orale este asigurată de către doi profesori evaluatori acredidaţi de către Centrul Internaţional de Studii Pedagogice şi se face pe baza unui barem şi a unei metodologii precise şi riguroase. Pentru DELF Prim, evaluarea probei
orale se face în prezenţa unui singur evaluator pentru ca aceşti tineri candidaţi să nu fie intimidaţi.

8. REZULTATE

8.1 Rezultatele sunt validate de către Juriul Naţional care este suveran în deciziile pe care le ia, fără posibilitatea contestării ulterioare.
8.2 Listele candidaţilor care au reuşit vor fi comunicate pe site-ul Aliantei Franceze Constanta la data precizată în convocare,după întrunirea Juriului Naţional.
8.3 Din motive de confidenţialitate, rezultatele nu sunt comunicate telefonic.
8.4 Atestatele de reuşită sunt disponibile din momentul anunţării rezultatelor și pot fi ridicate de la Serviciul de Înscrieri. Diplomele sunt eliberate după aproximativ 4 luni de la sesiunea de examen .
8.5 Atât atestatele cât şi diplomele se eliberează numai în baza documentului de identitate al candidatului.

DELF/DALF

Diplomele DELF şi DALF sunt eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa şi sunt recunoscute la nivel naţional şi internaţional. Certifică nivelul de competenţe, practică şi stăpânire a limbii franceze pe şase unităţi diferite.
Înainte de sesiunile de examen DELF/DALF, Alianţa Franceză Constanţa organizează simulări de pregătire pentru susţinerea examenelor DELF/DALF în module de 10, 20, 30 sau 40 de ore, în funcţie de opţiunea candidaţilor.

Rezumatul specificaţiilor conform Cadrului European Comun de Referinţă:

Nivel A1 (Nivel mediu 1)
Este capabil să înţeleagă şi să utilizeze expresii familiare şi cotidiene cât şi enunţuri foarte simple care vizează satisfacerea nevoilor curente. Se poate prezenta sau poate prezenta pe cineva şi pune unei persoane întrebări ce o vizează de exemplu, unde locuieşte, relaţiile sale, ce anume îi aparţine, etc şi poate răspunde aceluiaşi tip de întrebări. Poate comunica de manieră simplă dacă interlocutorul vorbeşte încet şi distinctiv şi se arată cooperativ.

Nivel A2 (Nivel mediu 2)
Este capabil să înţeleagă fraze izolate şi expresii frecvent utilizate în legătură cu domenii imediate de prioritate (de exemplu, informaţii personale şi familiale simple, cumpărături, habitat, serviciu). Poate comunica în timpul sarcinilor simple şi obişnuite nesolicitând decât un schimb de informaţii simplu şi direct axat pe subiecte familiare şi obişnuite. Poate descrie cu mijloace simple formarea sa, mediul înconjurător şi poate evoca subiecte care corespund nevoilor sale imediate.

Nivel B1 (Nivel avansaţi 1)
Este capabil să înţeleagă punctele esenţiale atunci când un limbaj clar şi standard este utilizat şi când este vorba despre lucruri familiare în cadrul serviciului, la şcoală, în timpul liber, etc. Poate să se descurce în majoritatea situaţiilor întâlnite în călătorie sau într-o regiune une limba ţintă este vorbită. Poate produce un discurs simplu şi coerent bazat pe subiecte familiare şi în domenii de interes. Poate povesti un eveniment, o experienţă sau un vis, să descrie o speranţă sau un scop şi să expună pe scurt motive sau explicaţii pentru un proiect sau o idee.

Nivel B2 (Nivel avansaţi 2 / independenţi)
Este capabil să înţeleagă conţinutul esenţial al subiectelor concrete sau abstracte într-un text complex, incluzând o discuţie tehnică în specialitatea sa. Poate comunica cu un grad de spontaneitate şi uşurinţă într-o conversaţie cu un vorbitor nativ ce nu comportă tensiuni nici pentru unul nici pentru celălalt. Se poate exprima în mod clar şi detaliat asupra unei game largi de subiecte, poate emite o părere asupra un subiect de actualitate şi poate expune avantajele şi inconvenientele diferitelor posibilităţi.

Nivel C1 (Autonomi / Specializaţi pe un domeniu)
Este capabil să înţeleagă o gamă largă de texte lungi şi solicitante, cât şi să reţină semnificaţiile implicite. Se poate exprima spontan şi curent fără a-şi căuta cuvintele în mod aparent. Poate utiliza limba într-o manieră eficace şi suplă în viaţa socială, profesională sau academică. Se poate exprima asupra unor subiecte complexe de manieră clară şi bine structurată şi poate manifesta controlul asupra mijloacelor de organizare, de articulare şi de coeziune a discursului.

CCIP

Cursuri specifice organizate sub patronajul Camerei de Comerţ şi Industrie din Paris

Un prim nivel, Diplomele de Franceză Profesională constituie o cale de acces - dar nu obligatorie - către cele două filiere: limba franceză pentru afaceri şi limba franceză profesională.
Cinci diplome de limba franceză profesională evaluează aptitudinea candidaţilor de a fi operaţionali în context profesional specific corespunzând unuia sau altuia dintre sectoarele abordate.
Trei diplome de limba franceză pentru afaceri evaluează aptitudinea candidaţilor de a fi operaţionali în întreprinderea care comunică în limba franceză cu partenerii săi.

Diplomele de Franceză Profesională - DFP
Aceste diplome atestă o competenţă de bază în limba franceză permiţând candidatului să înţeleagă şi să se exprime în situaţiile cele mai curente şi cele mai obişnuite ale vieţii sociale şi profesionale.
Niveluri: A2 şi B1.

Diploma de Limba Franceză pentru secretariat - DFS
Atestă o competenţă funcţională în limba franceză, limitată la situaţii determinate ale profesiilor de secretariat.

Diploma de Franceză Medicală - DFM
(nivel intermediar ridicat / avansat) atestă capabilitatea candidatului de a utiliza eficient vocabularul medical al limbii franceze în principalele situaţii profesionale.

Diploma de Limba Franceză în domeniul juridic - DFJ
Atestă aptitudinea candidatului de a folosi limba franceză în situaţii profesionale legate de domeniul juridic.

Diploma de Limba Franceză pentru turism şi domeniu hotelier - DFTH
Atestă o competenţă de comunicare în limba franceză, limitată la situaţii specifice profesiilor din domeniul turismului şi hotelier. Oferă posibilitatea de a susţine "Opţiunea Ghid".

Opţiunea Ghid - DFTH
Se adresează tuturor candidaţilor care au obţinut deja DFP pentru Turism şi Domeniul Hotelier, şi doresc să valideze aptitudinile de comunicare în limba franceză ca ghid turistic.

Diploma de Franceza Afacerilor Gradul I - DFA1
(nivel intermediar ridicat / avansat) atestă capabilitatea candidatului de a utiliza eficient limba franceză în principalele situaţii profesionale de comunicare, unde utilizarea limbii franceze este previzibilă.

Diploma de Franceza Afacerilor Gradul II - DFA2
(Nivel avansat/superior) atestă capabilitatea candidatului se a comunica în limba franceză cu uşurinţă în majoritatea situaţiilor vieţii sociale şi profesionale şi de a face dovada autonomiei în domeniul de lucru.

Diploma Aprofundată de Franceza Afacerilor - DAFA
(nivel superior) permite constatarea unei competenţe de specialist în aptitudinea de a finaliza un studiu aprofundat asupra unui subiect economic sau al unui subiect de didactică a limbii franceze pentru afaceri şi profesionale. Urmare a convenţiei semnate între Camera de Comerţ şi Industrie din Paris şi Universitatea din Paris - Sorbona (Paris IV), deţinătorii unei Diplome Aprofundate de Franceza Afacerilor se pot înscrie pentru obţinerea unei dipome de licenţă în FLE sau Ştiinţele limbajului la această universitate, sub rezerva:

- îndeplinirii condiţiilor de înscriere;
- obţinerii acordului unui profesor pentru alegerea unui subiect de dizertaţie.

TEF/TEFAQ

Testul de Evaluare a Limbii Franceze (conform Cadrului European Comun de Referinţă)

Fiabil pe toate planurile, TEF-ul, primul test de limbă franceză pe piaţa educativă, permite obţinerea, în intervaluri foarte scurte, a unei "fotografii" a nivelului propriu în franceza generală.

Evaluează competenţele de înţelegere şi de exprimare în limba franceză. Dă o apreciere cantitativă şi calitativă a nivelului lingvistic al candidaţilor.
Oferă o analiză detaliată şi individualizată a rezultatelor.

Instrument de referinţă, TEF-ul este adaptat nevoilor:
* Candidaţilor
- validare academică a nivelului lor de limbă franceză - proiect personal de mobilitate: studii în Franţa, emigrarea în ţări francofone
- motivare personală
* Întreprinderilor
- proceduri de recrutare
- mobilitate, promovarea salariaţilor
* Centrelor academice:
- intrument de poziţionare, diagnostic
- validarea unui curs de limbă franceză
- selecţia pe criterii lingvistice

TEF-ul, validat de experţi recunoscuţi, constituie o referinţă fondată pe priceperea Camerei de Comerţ şi de Industrie din Paris în materie educativă şi certificativă. Atestarea rezultatelor înmânată fiecărui candidat prezintă punctajul obţinut cât şi comentarii individualizate pentru fiecare probă. Ea situează candidatul pe o grilă indexată penivelurile CECR.
Pentru orice informaţie în legătură cu înscrierile, datele sesiunilor şi tarifele, candidaţii contactează direct Centrele agreate TEF (Alianţa Franceză din Constanţa).
Nu este nevoie de nicio diplomă pentru prezentarea la TEF.

Testul de Evaluare a Limbii Franceze adaptat pentru Quebec TEFaQ poate fi utilizat în cazul în care se doreşte emigrarea în Quebec. Este recunoscut de Ministerul Imigraţiei şi al Comunităţilor culturale din Quebec în cadrul unei cereri oficiale de emigrare. De asemenea, poate constitui un element de formare lingvistică a resurselor umane în cadrul întreprinderilor.

Cursuri de limba franceză pentru Quebec
Alianţa Franceză Constanţa şi statul Quebec, parteneri ce împărtăşesc interese comune
- Încurajarea utilizării francezei peste tot
- Îmbogăţirea "familiei" francofone în America de Nord
În acest sens, Alianţa Franceză este abilitată să organizeze teste standardizate în limba franceză adaptate Quebecului: TEFaQ.
Toate costurile de cursuri până la concurenţa sumei de 1500 dolari canadieni vor fi rambursate la sosire pe teritoriul statului Quebec. Este suficientă prezentarea facturii eliberată de Alianţa Franceză. Suma este valabilă pentru fiecare din membrii familiei. Aceste sume reprezintă contravaloarea orelor efectuate după trecerea interviului şi începerea procesării dosarului.




REZULTATE EXAMEN DELF A2 SESIUNEA FEBRUARIE 2024


040241013652 Admis-e                 040241013687 Admis-e
040241013692 Admis-e                 040241013686 Admis-e
040241013646 Admis-e                 040241013661 Admis-e
040241013647 Admis-e                 040241013689 Admis-e
040241013666 Admis-e                 040241013701 Admis-e
040241013664 Admis-e                 040241013649 Admis-e
040241013667 Admis-e                 040241013656 Admis-e
040241013650 Admis-e                 040241013688 Admis-e
040241013657 Admis-e                 040241013393 Admis-e
040241013684 Admis-e                 040241013394 Admis-e
040241013658 Admis-e                 040241013691 Admis-e
040241013415 Admis-e                 040241013671 Admis-e
040241013702 Admis-e                 040241013391 Admis-e
040241013662 Admis-e                 040241013685 Admis-e
040241013665 Admis-e                 040241013397 Admis-e
040241013669 Admis-e                 040241013690 Admis-e
040241013651 Admis-e                 040241013668 Admis-e
040241013697 Admis-e                 040241013663 Admis-e
040241013700 Admis-e                 040241013696 Admis-e
040241013648 Admis-e                 040241013441 Admis-e
040241013699 Admis-e                 040241013398 Admis-e
040241013660 Admis-e                 040241013655 Admis-e
040241013659 Admis-e                 040241013654 Admis-e
040241013653 Admis-e

REZULTATE EXAMENE DELF SESIUNEA FEBRUARIE 2024

B1 JUNIOR


040241013676 Admis-e

040241002421 Admis-e

040241013698 Admis-e

040241013674 Admis-e

040241013673 Admis-e

040241013672 Admis-e

040241013675 Admis-e

040241013677 Admis-e

B1 TP

040241013681 Admis-e

040241013682 Admis-e

REZULTATE EXAMENE DELF SESIUNEA FEBRUARIE 2024

B2 JUNIOR

040241013421 Admis-e

040241013680 Admis-e

040241002873 Admis-e

040241002939 Admis-e

040241013439 Admis-e

040241013254 Admis-e

040241003130 Admis-e

040241013695 Admis-e

040241013563 Admis-e

040241013678 Admis-e

040241013579 Admis-e

040241013424 Admis-e

040241013679 Admis-e

040241013303 Admis-e

B2 TP

040241013693 Admis-e

040241013683 Admis-e

040241013694 Admis-e